Aktiviteter i Stockholm för dig som gillar sport

Aktiviteter i Stockholm för dig som gillar sport

Stockholm är Sveriges största stad och erbjuder en hel del i sportväg, både för den som är åskådare och för den som är utövare. Med idrottsklubbar som AIK och Djurgården och Arenor som Friends och Tele 2 är det mycket som händer här. Att hitta aktiviteter i Stockholm för den som gillar sport bör inte vara några större problem.

Aktiviteter i Stockholm för åskådare och fans

För åskådare och fans som vill se fotboll och hockey i hög kvalitet finns det ett par arenor att hålla koll på:

  • Tele 2 Arena, som är hemmaarena för både DIF och Hammarby i fotboll.
  • Friends Arena, som är nationalarena för herrar i fotboll samt AIK:s hemmaplan.
  • Hovet, där både Dif och AIK spelar hockey för tillfället. De kommer dock att flytta till Globen, som håller på att rustas upp för ändamålet och som dessutom är Sveriges nationalarena för sporten.
  • Grimsta IP, som är hemmaplan för Brommapojkarna, som ofta spelar i Superettan eller i Allsvenskan.
  • Södertälje fotbollsarena, som är hemmaplan för Syrianska FC, som för tillfället spelar i Division 2, men som varit uppe i både Superettan och i Allsvenskan.

Även om de största publiksporterna i huvudstaden är fotboll och ishockey, finns det många klubbar som är aktiviteter i Stockholm för populära sporter som handboll och basket.

Årliga evenemang att hålla koll på:

  • LG Hockey Games
  • DN-galan
  • Lidingöloppet
  • Svenska Idrottsgalan

För dig som är utövare

För dig som tycker om att själva utöva sport, finns det en rad olika aktiviteter i Stockholm att titta på. Här hittar du möjligheter att utöva de flesta sporter du kan tänka dig. En populär sport i huvudstaden är till exempel golf, och det finns flera golfklubbar och banor runt om i staden. Populära banor finns i närförorter som till exempel Bromma, som är en kort resa från innerstadens tullar.

Vill du utöva populära sporter så som fotboll eller hockey, bör du inte ha några problem att hitta likasinnade, oavsett var i staden du bor. Klubbar för detta finns centralt i Stockholm, i närförorter och i förorter lite längre bort. För dig som är vuxen och vill spela på hobbynivå kan det vara en idé att titta på Korpen, som har många utövare i huvudstaden, framför allt när det gäller fotboll och hockey.