GPS-klocka för barn

GPS-klockan är en uppfinning som är skräddarsydd för oroliga föräldrar. Det är normalt att vara orolig som förälder. Det är en del av jobbet. Barnen växer och blir äldre och samtidigt mer självständiga med tiden. Världen är dock inte vad den en gång har varit. För föräldrar kan det vara otäckt att släppa tyglarna om sina små älsklingar. Men att gå på nålar är inget trevligt alternativ. Med tiden vill barnen göra mer på egen hand. Alla måste förr eller senare börja ta sig hem från skolan själv eller åka buss in till stan med vännerna.

Mobilen är bra – men inte optimal

Mobiltelefonen är det vanligaste verktyget som folk använder sig av. Telefonen ger en trygghet åt föräldrar som kan ringa sina barn och kolla var de är och att allting står rätt till. Problemet med mobilerna är att om barnen inte svarar när det rings, så vet man inte var de är. En mobil kan enkelt läggas någonstans och bli bortglömd. Barn har en tendens att bli av med saker. Telefoner är inte billiga och skulle snabbt kunna bli en kostsam historia om barnen är de som ska ta hand om dem. Mobiler innebär också en direkt stöldrisk framförallt om förövaren ser att det är ett barn som är ägaren. Många föräldrar känner nog igen sig i att deras barn inte är helt redo för en smartphone och allt vad det innebär idag.

Släpp iväg dina barn på ett tryggt sätt

GPS-klockan kan vara lösningen på många frågor. Genom denna digitala klocka kan föräldrarna hålla kolla på var barnen befinner sig utan att behöva ringa. Lämnar de ett område som de inte får lämna, skickas en signal till föräldrarna. Klockan innehåller nämligen en funktion som varnar föräldrarna när barnen åker för långt bort. Eftersom det är en klocka så sitter den bekvämt på handleden och behöver aldrig tas av. En minskad risk för att den tappas bort helt enkelt. GPS-klockorna har självklart även en telefon inbyggd så att det går att ringa till barnen. För ytterligare säkerhet så har klockorna en SOS-knapp. Hålls knappen intryckt ett visst antal sekunder så ringer klockan automatiskt till tre förutbestämda nummer i kontaktlistan.

Fördelar med GPS-klockan är:

  • Billigare än mobiler
  • Mindre risk att bli av med
  • Bättre anpassad till barn
  • Mindre stöldrisk

GPS-klockan kan vara den perfekta gåvan till barnen och till föräldrarna.