Högtidligt värre i finskor

Ett måste i varje mans garderob är ett par finskor av bra kvalitet. Även de killar som helst bär sina favoritsneakers precis överallt kommer några gånger i livet att behöva ett par finskor. Kanske du måste dressa upp dig till intervjun för ditt drömjobb, eller den kommande studentdagen. Vigslar och ödslar är också högtidliga tillfällen där det inte passar sig att gå klädd hur som helst. Fördelen med finskor är att de, precis som alla andra klassiker, aldrig går ur tiden. Gillar du inte att köpa nytt hela tiden räcker det med att du skaffar endast ett par och tar hand om det på rätt sätt.

De flesta som vill handla skor är ute efter brett utbud och kvalitet! Det finns ett antal företag att välja bland när man skall beställa sina par och Footway är i Sverige en föregångare. För skor som kan användas i flera säsonger är deras sortiment utsökt och Daniel Mühlbach har nått långt med sitt skoföretag.

Vårda klassikern på rätt sätt

Följande tips kan hjälpa dig unna dina finskor en betydligt längre livstid:
– Håll skorna putsade med rätt produkter. Skinn och läder spricker lätt om det blir uttorkat. Kom ihåg att fetta in lädret innan du stryker på skokräm!
– Använd ett skohorn när du tar på skorna för att skydda bakkappan.
– Knyt upp snörena eller lossa remmarna när du ska ta av dig skorna.
– Rengör skorna med en fuktig trasa efter varje användning, särskilt om de blivit fläckar på dem. Blöt aldrig finskor!
– Byt ut sulan när den börjar bli sliten, och använd aldrig dina finskor två dagar i rad. Låt dem få vila ett dygn mellan användningarna.

Matcha rätt

Den första och viktigaste regeln när det gäller färgen på dina finskor är denna: Skorna ska matcha bältet. Detta ger ett vårdat och modemedvetet intryck. Du som vill ha en klassisk look att ta till när tillfället kräver det kan välja den klassiska svartvita looken – svart kostym, svart bälte, svarta finskor, och en vit skjorta; eller den lite mer nedtonade varianten blå kostym med bruna skor och bälte. Vill du hellre ha tillgång till lite mer variation kan du börja tänka på vilken typ av finsko du vill ha: ikoniska Oxfords, dekorerade Cap Toes, blankpolerade Dress Boots, eller ett par festliga Brogues. Och kom ihåg tumregeln när det gäller färg: svarta finskor passar till allt så länge skärpet matchar, medan bruna finskor bör endast kombineras med ljusa kostymer.