Tjänsterna som finns att hitta hos en golvfirma

Tjänsterna som finns att hitta hos en golvfirma

Vad ägnar sig egentligen en golvfirma och dess tillhörande golvläggare med? Av yrkestiteln att döma kan man tro att dom enbart ägnar sig åt att lägga nya golv men dom flesta erbjuder även golvslipning och andra tjänster också. Vi provade t.ex. att söka slipa golvet i Stockholm och fick flera bra resultat på företag som erbjuder många tjänster.

Golvläggning

Självklart kan man kontakta en golvfirma eller golvläggare om man vill lägga ett nytt golv i sitt hem. Man kan välja och vraka bland dom flesta typer av material – alltifrån plastmattor till gedigna trägolv. Parkett, – och laminatgolv är också vanligt och båda dessa varianter finns i en mängd olika utföranden.

Kontaktar man en golvfirma kan man som sagt få hjälp med att lägga i princip vilket golv som helst. Man kan också få bra tips och råd i och med golvläggningen, till exempel vilket firman eller hantverkaren själv rekommenderar.

Golvslipning

Har man ett gammalt trä, – eller parkettgolv behöver man inte lägga ett nytt när det gamla börjar bli slitet och fult. Istället kan man anlita en golvfirma för att få en golvslipning genomförd. Genom att slipa golvet får man bort det yttersta skiktet som är skadat och fram kommer ett helt nytt, lika vackert golv igen.

Både trä och parkett kan slipas många gånger och efter genomförd golvslipning lägger man på ett nytt lager av ytbehandling. Välj samma som innan eller något nytt för att förändra ytan – oavsett kommer det gamla golvet kännas som nytt när arbetet är klart.

Trappslipning

Precis som att man behöver genomföra en golvslipning ibland kan trappan inne behöva fräschas upp då och då. Stegen slits varje gång man går upp och ned och det är lätt hänt att smuts biter sig fast ordentligt – så pass att det är omöjligt att städa eller tvätta bort.

Då gör man precis som med golvet – man slipar och lägger ny ytbehandling. Detta är ett ganska pillrigt jobb att ge sig på själv och turligt nog kan man anlita en golvfirma även för detta.

Plattsättning

Många golvläggare är även certifierade för att utföra plattsättning i våtrum, det vill säga att lägga kakel och klinikers i exempelvis badrum. Det är också många som väljer att anlita hjälp i samband med en badrumsrenovering eftersom det är svårt att klara av den här uppgifter om man saknar kunskaper och erfarenhet.

Med en golvfirma på plats blir resultatet både korrekt och snyggt och det är värt den där extra pengen för arbetskostnader.