Var smartare än tjuven

Vi lever i ett samhälle där nyheter om stölder och inbrott är dagliga händelser. Detta betyder dock inte att du är helt hjälplös – det finns saker du kan göra för att skydda din familj och ditt hem från något så tråkigt som ett inbrott. Det bästa du kan göra är att ta reda på hur tjuvar tänker och se ditt hem från deras synpunkt. Hur lätt är det att ta sig in? Kommer någon att se dem när de tar sig därifrån? Med andra ord – hur attraktivt är ditt hem som blivande inbrottsplats?

Att ta sig in och ut ur ett hus

Om du skulle råka bli utlåst – hur lätt skulle det vara för dig att komma in utan nyckel? Det där fönstret på baksidan som brukar stå olåst – föreställ dig inte att tjuven inte vet om det. Nyckeln som ligger gömd någonstans vid bakdörren, balkongdörren som du kan sparka upp hur lätt som helst – alla dessa är svaga punkter som tjuvar är experter på att upptäcka. Du måste komma på ett bättre sätt att skydda dig och de dina.

I en undersökning där ett team psykologer studerade inbrottstjuvars tankesätt kom det fram att, under de senaste åren, tyckte tjuvarna att det blivit allt svårare att bryta sig in i husen. En av anledningarna var att husägarna bestämt sig för att installera säkerhetsdörrar, specialdesignade ytterdörrar som är extra svåra att bryta upp och dessutom agerar som ljudisolering och brandskydd. Det finns gott om säkerhetsdörrar att utforska för den som vill öka säkerheten. I större städer har det blivit allt vanligare att jobba med säkerhet i hemmet. Säkerhetsdörrar i Göteborg och Stockholm är en trend som allt oftare visas.

Så bör en säkerhetsdörr vara

Dörren ska vara både snygg och praktisk. Du som bestämt dig för att installera säkerhetsdörrar i Stockholm har tillgång till ett brett utbud av produkter i olika material och utföranden. Tänk på att både materialet och upphängningen ska vara svårforcerade. Nu för tiden klassas de olika säkerhetsdörrarna i 6 grupper, där 1 står för den lägsta formen av säkerhet och 6 står för den säkraste dörren du kan få tag på. Du kan välja bland trä och metall – men de flesta dörrar är försedda med stålkärna för att göra den extra stark. Tanken är att du ska kunna känna dig lugn i alla stunder och inte spendera semestertiden med att oroa dig över dina ägodelar där hemma. Njut i stället av sol och strand, med fullt förtroende på att de säkerhetsanordningar du installerat kommer att låta dig komma tillbaka till ett hus som ser ut precis som du lämnade det.