Serum – vad det är och hur det används

Serum – vad det är och hur det används

Det pratas ofta om serum när det kommer till hudvård – det har blivit populärt och vanligt även fast det inte är helt nytt. Men vad är ett serum och hur används det? Den som letat efter ett eller flera varianter har säkert sett att utbudet är väldigt stort och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Här kan du läsa mer om vad det egentligen är, hur man använder ett och vad man ska tänka på om man funderar på att köpa ett hos skonhetsguiden.se.

Vad är serum?

Serum är, som dom flesta säkert redan räknat ut vid det här laget, en hudvårdsprodukt som används i ansiktet. Det är inte en kräm utan en tunnare vätska som är fullproppad med bra ingredienser med olika egenskaper. Man kan ha ett eller flera serum i sin hudvårdsrutin beroende på vilken effekt man är ute efter och vilka problem man vill vårda.

Serum finns för att underhålla, förebygga och avhjälpa husproblem så som:

  • Torr hy
  • Akne
  • Åldrande hy

Så används det

Serum är som sagt inte en kräm och ska heller inte användas som det. Serumet eller serumen läggs på huden efter att man rengjort den, då det tas upp av huden som bäst. När produkten sedan har torkat lägger man på en vanlig dag-, eller nattkräm precis som vanligt.

Så väljer du rätt

Det finns som sagt väldigt mycket att välja bland när det kommer till serum och därmed många saker att fundera på och ta reda på om man ska köpa ett. En sak är såklart att ta reda på vilken hudtyp man har och vilka serum som kan vara bra att använda.

En bra hjälp på vägen kan vara att leta efter guider på nätet, där man testat och jämfört olika produkter. Då får man mycket information, alltifrån egenskaper till pris, på flera produkter samlat på samma ställe. Man kan säga att någon redan gjort jobbet med att jämföra åt en!

Sedan kan man behöva testa sig fram för att hitta något som funkar för en själv och som man trivs med. Det dyraste är definitivt inte alltid det bästa, utan det finns många billigare alternativ som gör det jobb som krävs för att få en friskare, finare och gladare hy.