Utvärdera innan du väljer assistansföretag

Det är ingen enkel uppgift att välja bland alla dom assistansföretag som finns men genom att utvärdera noggrant innan man bestämmer sig är chansen större att man gör ett bra val. Granska olika företag och fråga runt bland andra så får du en bra uppfattning om hur dom arbetar, samt om det kan tänkas vara något för dig eller om du behöver leta vidare. Ta hjälp av en nära vän eller anhörig om det känns svårt att välja på egen hand, och tänk på att du alltid kan byta om valet ändå inte känns rätt.

Fråga runt bland andra kunder

För att bilda sig en uppfattning om olika assistansföretag är det smart att fråga runt bland andra. Kanske vet du av någon som själv är kund och som kan dela med sig av sina erfarenheter eller kanske vet du av någon som jobbar för ett assistansföretag som kan berätta mer om hur just den verksamheten fungerar. Det kan även finnas forum på nätet som kan ge nyttig information så kolla runt på olika ställen efter sådant som kan vara bra att ha koll på.

Granska hemsidor för assistansverksamhet

Ett bra sätt att utvärdera assistansföretag är att kolla igenom deras hemsidor. Gör en noggrann granskning av dom punkter som känns viktiga för dig, till exempel vad dom har för värdegrund och arbetssätt. Välj några som känns intressanta och jämför dom sedan mot varandra och lista vilka för- och nackdelar som finns med dom olika företagen. Genom att göra det kan du ganska snabbt se vilka du vill gå vidare med och vilka som inte är något för dig.

Googla assistansföretag

Förutom att kolla igenom den egna hemsidan kan det också vara klokt att googla för att få upp information som dom inte delat med sig av själva. Kanske finns det någon som recenserat företaget och kanske dyker det upp något oväntat som kan vara bra att veta. Precis som att det kan finnas bra information, tips och erfarenheter på olika forum så kan det även finnas på andra sidor, och genom att googla kan man hitta det mesta man söker som rör företaget.

Att utvärdera innan man väljer ett assistansföretag är viktigt för att hitta rätt och det finns många saker man kan göra för att samla information. Det kan vara svårt att göra allt på egen hand så se till att du har hjälp när du behöver.