Välja assistansbolag i Göteborg

När man söker ersättning för att kunna anlita personlig assistans finns det en del regler. Det finns därför också en utredning som skall göras innan någonting beviljas. Förenklat handlar det om att man skall behöva hjälp med att klara vardagen. Till detta hör att klä sig, gå på toaletten, klara sin hygien och äta. Vilka gränser och krav som finns går att se i LSS. Om man beviljas personlig assistans kan man ta kontakt med ett assistansbolag i Göteborg för att se hur de kan hjälpa till. Även om det finns möjlighet att själv hantera all rekrytering och bli arbetsgivare, är det vanligt att man anlitar assistansbolag som har stor erfarenhet och som vet hur man smidigast hittar personal. Viktigt att komma ihåg är att brukaren är den som avgör vem som skall få jobbet. Det rör sig om en mycket nära kontakt och personligt intryck kan därför vara någonting som avgör. På så vis är assistansbolagen i en annan sits än många andra verksamheter.

Vilket assistansbolag?

Rör det sig om en första kontakt med assistansbolag i Göteborg kan det vara svårt att veta vilka man skall höra av sig till. Naturligtvis kan man söka på nätet efter vilka assistansbolag som har verksamhet i staden, men utbudet är enormt! I och med att många valt att gå samman för att själva starta sitt assistansbolag, är det inte säkert att man hittar rätt även om man finkammar företag i området. Här kan en assistansförmedling vara till nytta! De jobbar kontinuerligt med att säkerställa kvaliteten hos de assistansbolag de samarbetar med. På detta vis kan man räkna med att en första utgallring redan är gjord!

När man tar hjälp av assistansförmedling för att hitta ett assistansbolag i Göteborg betyder inte detta att man har förpliktelser att välja något av de som erbjuds. Det är helt frivilligt och man kan ta informationen med sig för att sedan höra av sig till något annat alternativ som inte samarbetar med assistansförmedlingen i fråga.

Det är en stor bransch att närma sig och den som behöver hjälp av assistansbolag har inte alltid förutsättningarna för att höra av sig till varje assistansbolag i Sverige. För många rör det sig dock endast om fysiska hinder. I de fall man bara har en fysisk nedsättning kan man enklare söka rätt på det företag man får bäst förtroende för.