Verktyg för stålbandning

Verktyg för stålbandning

Stålbandning är den äldsta varianten av bandning och också den variant som har den högsta draghållfastheten. Stålband används därför för mer krävande laster där höga krav ställs på bandets styrka och minimal stretch önskas. Därför föredrar många företag fortfarande stålband framför plastband, trots att de senare är såväl billigare som säkrare.

Som vid alla former av bandning är det viktigt att ha bra verktyg till hands. Verktyg som är gamla eller inte lämpade för syftet kan leda till minskad produktivitet, vilket i slutändan kostar företaget pengar och andra resurser. För att undvika att detta inträffar är det viktigt att rätt verktyg används eller att ni byter till en annan form av bandning. Ett sådant byte kan dock vara enklare sagt än gjort, inte minst med tanke på alla valmöjligheter, storlekar och typer av bandning som finns att tillgå. Då är det enklare att helt enkelt välja rätt verktyg för stålbandning.

Vilka verktyg ska jag använda för stålbandning?

När man arbetar med stålbandning är det väldigt viktigt att komma ihåg vissa saker. Man bör aldrig använda billiga stålband eftersom dessa kan vara farliga för de medarbetare som kommer i kontakt med dem. Kvalitet är A och O när det gäller stålband. När du tittar på verktyg för stålbandning kan det vara värt att byta till batteridrivna verktyg om du idag använder handverktyg.

Det finns förvisso bra handverktyg för stålbandning ute på marknaden, men det är inte särskilt enkelt att klippa av ett stålband med ett gammalt handverktyg. Verktygen är dessutom ofta tunga och ganska svåra att hantera. Det innebär att de arbetare som hanterar dessa inte bara behöver vara starka utan även känna till hur verktygen används på rätt sätt. Annars är risken för att skador uppstår stor.

Stålbandning

Batteridrivna verktyg för stålbandning innebär att du inte behöver oroa dig för sladdar som är i vägen och potentiellt sett kan orsaka olyckor. Att hantera ett batteridrivet verktyg är enkelt och underlättar arbetet med att se till så stålbandet sitter som det ska på lasten. När medarbetarna inte längre behöver använda farliga verktyg minskar också risken för skador, vilket är i sig är en kostnadsbesparing.